Hoppa till innehåll

Strejkkaka

Denna strejkkaka är en härlig chokladkaka med kokosglasyr som är helt glutenfri, äggfri och mjölkfri. Dessutom är den utan tillsatt.. Läs mer

Anna Winér
Av Anna Winér

Denna strejkkaka är en härlig chokladkaka med kokosglasyr som är helt glutenfri, äggfri och mjölkfri. Dessutom är den utan tillsatt socker!

Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Brownie, Choklad, Efterrätter, Mejerifritt, Mjuka kakor, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 8 portioner
Författare: Anna Winér

Utrustning

Ingredienser 

Chokladkakan

Glasyr

Instruktioner

Chokladkakan

  • Värm ugnen till 175 grader och klä en form med bakplåtspapper som är ca 20 cm i diameter.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
  • Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
  • Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Vill du ha en kladdigare kaka så välj den kortare tiden.
  • Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på ett galler med bakplåtspapper mellan.

Glasyr

  • Koka hastigt upp alla ingredienserna i en kastrull.
  • Bred den varma glasyren över den ljumna kakan och låt sedan svalna helt.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!