Strejkkaka
Denna strejkkaka är en härlig chokladkaka med kokosglasyr som är helt glutenfri, äggfri och mjölkfri. Dessutom är den utan tillsatt.. Läs mer
Av
Anna Winér
Denna strejkkaka är en härlig chokladkaka med kokosglasyr som är helt glutenfri, äggfri och mjölkfri. Dessutom är den utan tillsatt socker!
Portioner: 8 portioner
Utrustning
- Springform 20 cm
- 2 Bunkar
Ingredienser
Chokladkakan
- 180 g Annas mjukismix
- 60 g potatismjöl
- 3 msk kakao
- 180 g sockerersättning
- 4 g bikarbonat
- 1 msk äppelcidervinäger
- 45 g neutral olja
- 175 g kokande vatten
Glasyr
- 3 dl Sukrin melis
- 1 msk kakao
- 4 msk växtbaserat smör
- 1,75 dl starkt kaffe
- 2 dl riven kokos
Instruktioner
Chokladkakan
- Värm ugnen till 175 grader och klä en form med bakplåtspapper som är ca 20 cm i diameter.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
- Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Vill du ha en kladdigare kaka så välj den kortare tiden.
- Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på ett galler med bakplåtspapper mellan.
Glasyr
- Koka hastigt upp alla ingredienserna i en kastrull.
- Bred den varma glasyren över den ljumna kakan och låt sedan svalna helt.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!