Hoppa till innehåll
Open navigation

Svar på frågor

Ska du fortsätta med bloggen under föräldraledigheten? Hur länge ska du vara hemma? Hur tänker du med företaget och föräldraledigheten, sparlåga eller möjlighet att satsa mer på det?.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ska du fortsätta med bloggen under föräldraledigheten? Hur länge ska du vara hemma? Hur tänker du med företaget och föräldraledigheten, sparlåga eller möjlighet att satsa mer på det? Hälsningar Jenny

Absolut, det ska jag verkligen (som det ser ut idag i varje fall)! Jag kan inte se en framtid utan min älskade blogg. Jag har bloggat till och från sedan jag var tonåring, men mer seriöst under de senaste åren förstås, så ett liv utan blogg skulle vara lite tomt tror jag. Artur och jag ska dela ungefär jämnt på föräldradagarna. Jag kommer dock inte ta ut 7 av 7 dagar i veckan, utan kanske 5 av 7, så att jag kan vara hemma i ett år. Visst kommer min inkomst sjunka, men eftersom jag ska arbeta med företaget under denna tid, får jag heller inte ta ut alla dagar i veckan. Jag kommer nog köra lika mycket som jag gör nu på mitt företag. Att satsa mer kommer kanske bli svårt pga att jag redan som det är nu lägger ner väldigt mycket tid. Lite omprioriteringar kommer nog behöva göras! Ex. färre e-magasin, men mer leveranser.

Hej!
Vill först och främst tacka för en riktigt bra hemsida många bra och goda recept! Guldvärt när man är sötsugen men vill undvika socker! Till min fråga, ser att många använder sötströ. Är det samma som stevia sweet? För hittar nämligen inte sötströ i någon av butikerna jag varit i :/. Och om det inte är samma, finns det något liknande man kan använda istället? Kram Johanna

Sötströ är ett sockerersättningsströ som är lika sött och med samma konsistens som socker. Detta är från Icas egna märke. Visst är stevia sweet mer i pulverform, och innehåller andra ingredienser än erytrithol och stevia? Jag skulle därmed själv inte använda det i min bakning i dagsläget. Sötströ motsvarar sukrin, som går att köpa i många butiker (men är något dyrare än sötströ).

Hejsan.. Jag undrar om du har tips på vad man kan byta ut mandelmjöl mot?? Jag tål inte mandel och en stor del är mandelmjöl.. Tror du mixade solroskärnor funkar?? Kram

Det enda vettiga som jag vet man kan byta ungefärligt rätt av mot, är andra nötmjöler (förutom kokosmjöl). Men då blir förstås smaken annorlunda. Solrosfrömjöl har jag inte testat på detta sätt, och vågar inte uttala mig om det. Annars tror jag att man får göra någon slags kombination med olika ingredienser, såsom kanske pofiber, havremjöl eller annat slags mjöl. Smaka av smeten och tillsätt vätska efter behov är tips vid experimenterande.

Jag undrar hur du resonerar ang sötningsmedel. Känner mig osäker ang sötströ, om det är hälsosamt? Honung, dadlar tex känns ju mer naturligt men jag vet inte, kan inte så mkt om det.

Jag tänker att det först och främst beror på typen av sötningsmedel. Jag använder stevia, erytithol och ibland xylitol. Dessa tror jag är helt okej för kroppen. Till viss mängd då såklart! Allt går ju att överkonsumera! Är man exempelvis känslig mot socker och mår dåligt utav det, så tycker jag absolut att dessa sötningar är bra substitut! Jag tror även att honung och dadlar är bra, men detta kommer påverka blodsockret mer.

Svar på frågor - Baka Sockerfritt