Hoppa till innehåll
Open navigation

Sweet potato chocolate cake

Jag gillar torsdagar! Då är det ganska nära till helgen och jag brukar få mycket gjort på just torsdagar. Detta för på grund av att jag i dagsläget brukar träna på torsdagslunchen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag gillar torsdagar! Då är det ganska nära till helgen och jag brukar få mycket gjort på just torsdagar. Detta för på grund av att jag i dagsläget brukar träna på torsdagslunchen och på detta sätt blir tidseffektiv. Idag är det dessutom är det tredje torsdagen jag går och äter middag efter jobbet, vilket blir som vardagslyx och lyser upp hela dagen lite extra. Idag blir det middag (Vapiano) med två nära vänner.
 
Får jag denna underbara (?) torsdag fresta med en härligt krämig chokladkaka? Den har en bas av bland annat sötpotatis (mycket bra bakingrediens) och hela mandlar, vilket jag tycker är mer ekonomiska än mandelmjöl. Lite kaffe har även fått följa med i smeten! Kakan är dessutom mejerifri (beroende på vilket tillbehör man serverar till kakan förstås).
 
 
Sweet potato chocolate cake - Baka Sockerfritt
 
 
Sweet potato chocolate cake

75 gram sötpotatis i bitar (utan skal)
1 ägg
1 ½ msk olja
30 gram sötmandlar
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk kokosmjöl
ca 1 -2 msk sötströ
ca 4 tsk kakao
1 krm snabbkaffe + 1 msk hett vatten
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Koka bitarna av sötpotatis mjuka, häll av vattnet. Tillsätt resterande ingredienser och mixa allt med stavmixer. Om man vill tillsätts lite grovhackad choklad. Smörj och bröa (med riven kokos exempelvis) en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugn i ca 15 minuter (känn med en sticka, kakan ska fortfarande vara kladdig).

 
Sweet potato chocolate cake - Baka Sockerfritt