Syltgrottor
Dessa krispiga syltgrottor är otroligt enkla att baka med endast 4 ingredienser och är klara inom loppet av en timme. Dessutom är de helt naturligt glutenfria, äggfria och mjölkfria (om du.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/12/syltgrottor.jpg)
Av
Anna Winér
Dessa krispiga syltgrottor är otroligt enkla att baka med endast 4 ingredienser och är klara inom loppet av en timme. Dessutom är de helt naturligt glutenfria, äggfria och mjölkfria (om du väljer växtbaserat smör). Om du ersätter florsocker med en sockerersättning blir de även sockerfria.
![Syltgrottor 2 Syltgrottor 1](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/12/syltgrottor-1-240x300.jpg)
![Syltgrottor 4 Syltgrottor 3](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/12/syltgrottor-2-240x300.jpg)
![Syltgrottor 6 Syltgrottor 5](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/12/syltgrottor-3-240x300.jpg)
1 h 25 m
Kategorier: Äggfritt, Kondisbitar, Mejerifritt, Nötfritt, Småkakor, Veganskt
Portioner: 45 stycken
Utrustning
- Matberedare
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 1,75 dl sukrin melis
- 225 g växtbaserat smör
- sylt utan tillsatt socker
Instruktioner
- I en matberedare, arbeta ihop ingredienserna tills de precis blandas och bildar en deg.
- Plasta in degen och låt den svalna i kyl i ca 30-60 minuter.
- Forma degen till 45 bollar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Gör varsamt en fördjupning i mitten av varje boll och fyll den med sylt.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i cirka 20-30 minuter.
- Låt grottorna svalna på ett galler.
Anteckning
Byta ut ingredienser
- Är du inte vegan, så kan du självklart använda dig av vanligt smör istället för växtbaserat smör.
- Val av sylt är upp till dig själv. Det finns många olika varianter att använda, eller så kokar du helt egen sylt som du använder.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!