Syltgrottor, glutenfria och utan tillsatt socker
Nu har jag bakat mer syltgrottor! Det är ju en riktig klassiker som i alla fall inte jag kan få nog av. Dessutom är denna variant rätt likt originalet. Dock är detta recept.. Läs mer

Nu har jag bakat mer syltgrottor! Det är ju en riktig klassiker som i alla fall inte jag kan få nog av. Dessutom är denna variant rätt likt originalet. Dock är detta recept något annorlunda mot de flesta av mina andra bakverk. Dessa syltgrottor innehåller nämligen potatismjöl (innehåller mycket stärkelse). Därför vill jag skriva att kakan passar de som inte vill eller kan äta gluten, men som fortfarande tål kolhydrater.

Syltgrottor – ca 18 stycken
75 gram smör
2 dl potatismjöl
2 msk sötningsströ
1 äggula, liten
Fyllning: Fast sylt (eller liknande), utan tillsatt socker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa med elvisp (gärna) samman smör och sötning. Tillsätt potatismjöl och äggula och blanda noga noga. Forma degen till runda bollar och lägg i småbrödsformar. Tryck en grop med tummen i varje boll och fyll med fast sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt och stå kallt innan de äts (annars är de mjuka).

