Syltgrottor – utan tillsatt socker och gluten
Hallongrottor eller syltgrottor gjorde jag ofta som liten. Lättbakat och en riktig klassiker. Jag gjorde tidigt min egna variant utan gluten och tillsatt socker. Mums! Passar fint till helgens fika,.. Läs mer

Hallongrottor eller syltgrottor gjorde jag ofta som liten. Lättbakat och en riktig klassiker. Jag gjorde tidigt min egna variant utan gluten och tillsatt socker. Mums! Passar fint till helgens fika, håller ni inte med? Kanske till en kopp kaffe, eller i mitt fall en stor kopp the! Dessutom är de lätta att ta med om man ska bort. Se till att kakdegen är välarbetad för att minska risken för sprickor i kakan.
Det går givetvis bra att ersätta hallonen med en fast sylt eller andra bär. Kika gärna in ett liknande recept som jag har – fast på blåbärsgrottor!

Syltgrottor – 8 stycken
30 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 – 1 ½ msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
Hallonfyllning
30 gram hallon
1 tsk sötströ
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom den till hallonfyllningen). Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rulla åtta bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i varje boll. Mosa hallon och tillsätt lite sötning. Fördela hallonfyllningen i alla gropar. Grädda mitt i ugnen i 17 minuter. Låt svalna.

