Hoppa till innehåll

Three Layer Chocolate Truffles

Okej, nu var det jättejättejättelänge sedan jag lade ut ett recept med choklad (läs: flera dagar sedan). Så här får ni ett superduperfrestande chokladrecept som jag kallar Three Layer.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Okej, nu var det jättejättejättelänge sedan jag lade ut ett recept med choklad (läs: flera dagar sedan). Så här får ni ett superduperfrestande chokladrecept som jag kallar Three Layer Chocolate Truffles. De är alltså söta små chokladpraliner bestående av tre lager choklad. De yttersta är mörk respektive ljus steviachoklad (använder dessa), medan mitten består av en tryffelmassa. Dessa underbara små godbitar gav jag Artur på vår “vara tillsammans i nio år”-dag. Så uppskattade, och jag önskar jag hade gjort MINST det dubbla!
 
 
 
Three Layer Chocolate Truffles - Baka Sockerfritt

 

Three layer chocolate truffles – 9 små bitar

Lager 1:
40 gram mörk steviachoklad 

Lager 2:
70 gram mörk steviachoklad
2 msk vispgrädde
1 msk fibersirap clear (går att utesluta)

Lager 3:
40 gram ljus steviachoklad

Klä en liten matlåda eller fyrkantig form (ca 8X8 cm) med aluminiumfolie. Smält chokladen till lager 1 och fördela i botten av denna. Låt stelna. Koka upp grädden till lager 2, och ta bort den från värmen. Lägg i bitar av choklad och rör om tills allt har smält. Rör sist ner fibersirap. Fördela ovanpå lager 1. Låt även denna tryffelmassa stelna. Smält chokladen till lager 3 och fördela på tryffeln. När allt har stelnat skärs chokladen försiktigt i bitar.

 
 

Three Layer Chocolate Truffles - Baka Sockerfritt
 
Three Layer Chocolate Truffles - Baka Sockerfritt