Hoppa till innehåll
Open navigation

Tigerkaka med banan

Jag tycker om att baka med banan, det ger kakan en sådan saftig konsistens!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tycker om att baka med banan, det ger kakan en sådan saftig konsistens! Däremot tycker jag inte att banan är speciellt gott att äta som det är, men som en del utav ett bakverk älskar jag det! Detssutom bidrar det med sötma, och därför kan man söta mindre med annat (eller utsluta annan sötning om man så önskar).
 
Här har jag gjort en tigerkaka med just banan. Utav den ljusa grundsmeten tog jag bort en del utav mängden och smaksatte den med kakao för att få till chokladsmaken. Enkelt och gott, och känns dessutom extra lyxigt att ha två kakor i en på något sätt (en “neutral” och en med choklad)! Jag använde en liten brödform, men jag tror det också går bra storleksmässigt att använda en 12-cm springform. Dock kan gräddningstiden behöva justeras!
 
Jag serverar mina kakskivor med grädde, och nästa gång kanske jag ska våga mig på att smaksätta den nenutrala delen med någon krydda. Typ kanel! Tror ni det skulle passa?
 
 
 Tigerkaka med banan - Baka Sockerfritt
 
 
 

Tigerkaka med banan

1 ägg
75 gram banan
10 gram grovhackad steviachoklad
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk neutral olja
1 msk sötströ (ev. lite mer till chokladsmeten)
½ – 1 tsk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och 1 msk sötströ pösigt. Blanda alla torra ingredienser inklusive choklad, och rör ner detta med en sked. Mosa banan och blanda även ner detta tillsammans med olja. Ta undan ½ dl smet och fördela resten av smeten i en liten brödform (ca 7X15 cm) klädd med aluminiumfolie. Blanda ½ dl av smeten med lite kakao, och eventuellt ½ tsk extra sötströ. Fördela detta ovanpå den ljusa smeten och rör runt lite för att bilda ett mönster i kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
 
 
Tigerkaka med banan - Baka Sockerfritt
  
Tigerkaka med banan - Baka Sockerfritt 
  
Tigerkaka med banan - Baka Sockerfritt