Hoppa till innehåll

Tigerkaka med saffran – mejerifri

För en vecka skrev jag ett inlägg med en choklad- och saffrankaka (med banan),.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
För en vecka skrev jag ett inlägg med en choklad- och saffrankaka (med banan), som jag inte kunde bestämma mig för om den var god eller inte. Hur som helst tog jag inga risker, och jag har nu gjort en ny och relativt lik kaka, fast utan banan. Dessutom är den mejerifri, vilket jag vet att många av er därute efterfrågar. Jag kallar kakan för en tigerkaka, eftersom de två olika smetarna är lite blandade med varandra. Kakan innehåller kokosgrädde (går förmodligen lika bra med kokosmjölk). Det jag använde mig utav, var det tjocka/fasta av kokosgrädden som bildas när konservburken inte rörs om.
 
Tycker du att denna kaka låter intressant, så spana gärna in mitt recept på Choklad- och saffranskaka!
 
Tigerkaka med saffran – mejerifri - Baka Sockerfritt
 
Tigerkaka med saffran – mejerifri

Grundsmet:
80 gram av det ”tjocka” av kokosgrädde
1 msk olja
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 msk pofiber
2 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Smaksättning:
1 ½ tsk kakao +lite extra sötning
respektive ca ½ krm saffran

Grundsmet
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. När kokosmjölken inte rörs om, blir det ett lager med ”tjock kokosgrädde” överst, vilket ska användas i detta recept. Dela upp smeten i två delar.

Smaksättning
Tillsätt kakao och extra sötning i den ena delen, och saffran i den andra. Smörj och bröa en 12 cm springform (med nötmjöl/riven kokos). Fördela först i chokladsmeten och ovanpå den saffranssmeten. Rör om lite så att det bildas ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera kakan med grädde!

Tigerkaka med saffran – mejerifri - Baka Sockerfritt