
Grundsmet:
80 gram av det ”tjocka” av kokosgrädde
1 msk olja
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 msk pofiber
2 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Smaksättning:
1 ½ tsk kakao +lite extra sötning
respektive ca ½ krm saffran
Grundsmet
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. När kokosmjölken inte rörs om, blir det ett lager med ”tjock kokosgrädde” överst, vilket ska användas i detta recept. Dela upp smeten i två delar.
Smaksättning
Tillsätt kakao och extra sötning i den ena delen, och saffran i den andra. Smörj och bröa en 12 cm springform (med nötmjöl/riven kokos). Fördela först i chokladsmeten och ovanpå den saffranssmeten. Rör om lite så att det bildas ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera kakan med grädde!
