Tigerkaka med twist
Här följer ett recept på en liten annorlunda tigerkaka. Jag har nämligen smaksatt den med både kaffe och rom! Självklart kan man byta ut smaksättningen mot en annan man gillar, eller helt.. Läs mer

50 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Servings: 3 portioner
Ingredienser
- 35 gram smör
- 1 ägg
- 2 msk mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 4 msk stevia strö
- 5 msk vispgrädde
- 2/3 krm vaniljpulver
- 3 krm bakpulver
- Smaksättning
- Chokladsmet: 1 tsk starkt kaffe + 2 tsk kakao + ev extra sötning
- Ljus smet: 1 – 1 ½ krm romarom
Instruktioner
- Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Vipa ägget pösigt med elvisp och rör även ner detta
- Häll en smet i en liten bröad form på 12 cm och den andra smeten över. Dra runt med en sked i kakan så att ett tigermönster bildas. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Servera med en klick vispad grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!