Hoppa till innehåll

Tigerkaka med twist

Här följer ett recept på en liten annorlunda tigerkaka. Jag har nämligen smaksatt den med både kaffe och rom! Självklart kan man byta ut smaksättningen mot en annan man gillar, eller helt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Servings: 3 portioner

Ingredienser 

Instruktioner

  • Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Vipa ägget pösigt med elvisp och rör även ner detta
  • Lägg hälften av smeten i en annan skål. I den smet som ska bli chokladsmet tillsätter du 1 tsk starkt kaffe, 2 tsk kakao och lite extra sötning efter smak. I den ljusa smeten tillsätter du lite romarom (går givetvis att utesluta om så önskas).
  • Häll en smet i en liten bröad form på 12 cm och den andra smeten över. Dra runt med en sked i kakan så att ett tigermönster bildas. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Servera med en klick vispad grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!