Hoppa till innehåll

Tillväxt

Jag har glömt att berätta om besöket på MVC (altså mödravårdscentralen) som vi var på i torsdags. Vi fick ju komma tillbaka så pass tidigt eftersom måttet på magen (livmodern) inte växt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har glömt att berätta om besöket på MVC (altså mödravårdscentralen) som vi var på i torsdags. Vi fick ju komma tillbaka så pass tidigt eftersom måttet på magen (livmodern) inte växt så bra. Men nu såg det faktiskt fint ut, tack och lov (sf-måttet hade vuxit med ca 1 cm till 26,5-27). Så nu behöver jag inte komma tillbaka förrän om två veckor (onsdag den 25:e). Vi passade då även på att ta de andra proven, och allt såg så bra ut! Speciellt hemoglobinvärdet (hb-värdet) är jag fascinerad över ligger så bra, då mitt ligger på 128. Det var lägre förra veckan, men det var förmodligen för att blodmängden ökat så mycket att det inte riktigt hunnits med att skapa nytt hemoglobin. Annars är det ju väldigt många gravida som måste ta järntillskott, och det har jag hört kan få lagom roliga konsekvenser. 
 
Vi har nu även satt upp skötbordet i badrummet. Jag kan tala om att vårt utrymme har minskar rätt så mycket av alla barnsaker. Det som tar plats är färmst barnvagn i hallen, spjälsäng i sovrummet och skötbord i badrummet). Vi har ju bara en tvåa, så lille V kommer alltså inte ha ett eget rum. Det tror jag heller inte han bryr sig så mycket om i den tidiga åldern. Fast det börjar bli dags att titta runt efter något större ändå. Barnvagnen är en Emmaljunga Super Nitro, och jag tror den är riktigt bra! Vi har bäddat med sängkläder anpassade för barnvagn i den. Jag ser så fram emot att få lägga vår bebis i den!
 
 
Tillväxt - Baka Sockerfritt
 
 
Jag klippte mig igår. Det var välbehövligt kan jag meddela, då det säkert var i september sist. Men färga håret vill jag vänta med tills efter förlossningen och eventuellt även efter amningen. Något som är otroligt skönt med att gå till frisören, är att man slipper att planera att tvätta håret hemma. Tycker ni inte?
 
 
Tillväxt - Baka Sockerfritt