Tips inför påsk – Cornflakescrisp
Det är hög tid att börja tänka på påskgodiset, kanske vill du baka lite påskgodis själv? Om så är fallet har jag ett utmärkt tips – Cornflakescrisp! Ifall ni.. Läs mer


Det är hög tid att börja tänka på påskgodiset, kanske vill du baka lite påskgodis själv? Om så är fallet har jag ett utmärkt tips – Cornflakescrisp! Ifall ni heller inte har testat att baka med cornflakes, bara måste ni göra det. Ett perfekt sätt att få härligt crunch i exempelvis som här chokladgodisar.
Cornflakes går bra att köpa både glutenfria och utan tillsatt socker (i princip alla är naturligt glutenfria, men kan dock finnas spår av gluten), och det kan göras i välsorterade mataffärer eller på nätet (dom jag ofta köper kallas C-flakes från Urtekram).

Cornflakescrisp – 6 till 8 bitar
100 gram choklad, utan tillsatt socker (50/50 ljus/mörk)
20 gram smör
1 dl mandelsmör
1 ½ – 2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 – 2 msk sockerersättning
Lägg choklad i bitar, mandelsmör och smör i en skål och smält i mikro. Krossa cornflakes i mindre bitar och rör ner detta samt sötning i chokladen. Klä en liten form (går bra med liten brödform eller matlåda) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i chokladen. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
