Hoppa till innehåll
Open navigation

Tips på nyårsdessert – Chokladcheesecake

Så här några dagar innan det nya året, tycker jag att det är dags att visa er ytterligare ett av mina tips på nyårsdesserter! Vad sägs om en lättgjord, hälsosam och god chokladcheesecake?.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Så här några dagar innan det nya året, tycker jag att det är dags att visa er ytterligare ett av mina tips på nyårsdesserter! Vad sägs om en lättgjord, hälsosam och god chokladcheesecake? Egentligen är receptet från mitt andra e-Magasin, men jag gör ett undantag nu till nyår och visar er alla denna. Även fast jag nu inte gjort min chokladcheesecake på flera månader, bakade jag den rätt ofta i början av året. Jag gjorde den då både i en liten och stor springform, och vill du baka den i en springform på 24-cm rekommenderar jag att ungefärligt fyrdubbla ingredienserna, samt förlänga gräddningstiden (känn med en sticka). Den som önskar kan servera grädde till och dekorera med ännu mera choklad! Lyx på hög nivå!
 
 
 
Chokladcheesecke

Botten:
20 gram rumsvarmt smör

½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
2 tsk sötströ

½ msk kakao
1 tsk kokosmjöl
½ krm vaniljpulver

Fyllning:
1 ägg
80 gram mascarpone

20 gram mörk choklad, gärna stevia
1 msk + 1 tsk sötströ

1 krm vaniljpulver
ev. 20 gram ljus choklad, gärna stevia

 

Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten av en 12 -cm springform och förgrädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Fyllning
Smält de två chokladsorterna var för sig. Blanda mascarpone och ägg så att alla klumpar försvinner. Rör ävenner 1 msk sötströ och vanilj. Dela smeten i två delar och rör ner den mörka chokladen samt 1 tsk sötströ i den ena smeten. Fördela de två respektive smetarna i ett mönster i springformen. Ringla över den ljusa smälta chokladen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

Tips på nyårsdessert - Chokladcheesecake - Baka Sockerfritt