Hoppa till innehåll

Toscaäpplen

Här frestar jag er med ett höstigt recept som passar utmärkt som både mellanmål och efterrätt – ugnsbakade äpplen med toscatäcke! Ljuvligt! Det jag gör är att fylla/toppa äppelhalvor.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Här frestar jag er med ett höstigt recept som passar utmärkt som både mellanmål och efterrätt – ugnsbakade äpplen med toscatäcke! Ljuvligt! Det jag gör är att fylla/toppa äppelhalvor (urkärnade) med en karamellsmakade massa med en bas av mandelspån. Jag använder fibersirap gold för att få till toscans klassiska smak och konsistens (kan tänka mig att honung också går bra, men då blir förstås smaken annorlunda (och det hela innehåller mer fruktsocker). Äppelhalvorna serveras gärna med grädde eller en hälsosam glass!
 
 
 
 
Toscaäpplen - Baka Sockerfritt

 

 

Toscaäpplen – 2 till 4 portioner 

2 äpplen
½ dl vispgrädde
¾-1 dl mandelspån
2 msk riven kokos
1 ½ msk mandelmjöl
1 ½ msk fibersirap gold

Sätt ugnen på 175 grader. Skär äpplena i mitten och kärna ur (låt bitte vara kvar). Grädda mitt i ugn i ca 15 minuter. Koka upp grädde och fibersirap. Rör ner resterande ingredienser. Konsistensen ska vara tjock. Fördela toscan på äppelhavorna. Grädda ytterligare 15 minuter (se till att det inte bränns). Servera ljumna tillsammans med grädde eller hälsosam glass.

 
 
 
 
Toscaäpplen - Baka Sockerfritt
 
Toscaäpplen - Baka Sockerfritt
 
Toscaäpplen - Baka Sockerfritt
 
Toscaäpplen - Baka Sockerfritt