Hoppa till innehåll

Toscaäpplen

Jag njuter av den höstig luften, mörkare kvällar och “mysiga koftor”-vädret (bara det inte regnar, för det avskyr jag). Ett recept som jag tycker passar in i kategorin.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag njuter av den höstig luften, mörkare kvällar och “mysiga koftor”-vädret (bara det inte regnar, för det avskyr jag). Ett recept som jag tycker passar in i kategorin “höstrecept” är toscaäpplen. Det är ugnsbakade äpplen toppade med ett toscatäcke! Det jag gör är att fylla/toppa äppelhalvor (urkärnade) med en karamellsmakade massa med en bas av mandelspån. Receptet passar både bra som mellanmål och efterrätt.

I receptet använder jag fibersirap gold för att få till toscans klassiska smak och konsistens, men jag kan tänka mig att honung också går bra (men då blir förstås smaken och konsistensen lite annorlunda). Äppelhalvorna serveras gärna med grädde eller en hälsosam glass!

 

Toscaäpplen - Baka Sockerfritt

 

 

Toscaäpplen – 2 till 4 portioner

2 äpplen
½ dl vispgrädde
¾-1 dl mandelspån
2 msk riven kokos
1 ½ msk mandelmjöl
1 ½ msk fibersirap gold


Sätt ugnen på 175 grader. Skär äpplena i mitten och kärna ur (låt botten vara kvar). Grädda mitt i ugn i ca 15 minuter. Koka upp grädde och fibersirap. Rör ner resterande ingredienser. Konsistensen ska vara tjock. Fördela toscan på äppelhavorna. Grädda ytterligare 15 minuter (se till att det inte bränns). Servera ljumna tillsammans med grädde eller glass utan tillsatt socker.

 

 

Toscaäpplen - Baka Sockerfritt

Toscaäpplen - Baka Sockerfritt