Toscabrownie
Extra lyxig low carb brownie med smält choklad i smeten och dessutom toppad med ett karamellsmakande toscatäcke! När brownien tas ut ur ugnen ska den fortfarande vara lite kletig. Jag.. Läs mer

45 minuter
Portioner: 3 -4 portioner
Ingredienser
Brownie:
- 2 ägg
- 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 30 gram smör
- ½ dl mandelmjöl
- 2 msk sockerersättning
- 1 ½ msk kakao
- 2/3 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Toscatäcke:
- 20 gram smör
- 1 dl mandelspån
- 2 msk riven kokos
- 2 msk grädde
- 1 ½ msk fibersirap gold
Instruktioner
- Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
- Blanda även ner resterande ingredienser
- Häll smeten i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Förgrädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan är tillräckligt fast för att kunna fördela toscatäcket ovanpå
- Toscatäcke
- Rör ner mandelspån och kokos.
- Fördela toscatäcket försiktigt ovanpå brownien. Grädda ytterligare i ca 15 minuter. Om önskas flyttas kakan högre upp i ugnen under de sista minuterna för att toscan ska få färg.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!