Hoppa till innehåll
Open navigation

Toscabrownie

Extra lyxig low carb brownie med smält choklad i smeten och dessutom toppad med ett karamellsmakande toscatäcke! När brownien tas ut ur ugnen ska den fortfarande vara lite kletig. Jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF
Portioner: 3 -4 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Brownie:

Toscatäcke:

Instruktioner

  • Brownie
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
  • Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp
  • Blanda även ner resterande ingredienser
  • Häll smeten i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Förgrädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan är tillräckligt fast för att kunna fördela toscatäcket ovanpå
  • Toscatäcke
  • Koka upp smör, grädde och fiber sirup i en kastrull. Sjud i 10 minuter tills vätskan tjocknat något.
  • Rör ner mandelspån och kokos.
  • Fördela toscatäcket försiktigt ovanpå brownien. Grädda ytterligare i ca 15 minuter. Om önskas flyttas kakan högre upp i ugnen under de sista minuterna för att toscan ska få färg.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!