Hoppa till innehåll

Toscabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker)

      Söndagsdagstips! Idag vill jag tipsa er om en gammal goding som jag tycker blev så himla bra – Toscabrownie! Jag kan toppa alla möjliga mjuka och kladdiga kakor med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Toscabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 

 

Söndagsdagstips! Idag vill jag tipsa er om en gammal goding som jag tycker blev så himla bra – Toscabrownie! Jag kan toppa alla möjliga mjuka och kladdiga kakor med olika toscavarianter, och här har vi en mandeltosca (av mandelflarn) som toppar en härlig low carb-brownie. Karamellsmaken av toscan passar perfekt ihop med brownien!

Tips: När brownien tas ut ur ugnen ska den fortfarande vara lite kletig. Jag rekommenderar att servera kakan något ljummen eller rumstempererad, eftersom konsistensen hårdnar när den kyls. Exempelvis kan den få värmas en kort stund i mikron innan servering!

 

Toscabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt

  

 

Toscabrownie – ca 5 portioner

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
½ dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 ½ msk kakao
2/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toscatäcke:
20 gram smör
1 dl mandelspån
2 msk riven kokos
2 msk grädde
1 ½ msk fibersirap gold

Brownie 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser. Häll smeten i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Förgrädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakan är tillräckligt fast för att kunna fördela toscatäcket ovanpå.

Toscatäcke
Koka upp smör, grädde och fibersirap i en kastrull. Sjud i 10 minuter tills vätskan tjocknat något. Rör ner mandelspån och kokos. Fördela toscatäcket försiktigt ovanpå brownien. Grädda ytterligare i ca 15 minuter. Om önskas flyttas kakan högre upp i ugnen under de sista minuterna för att toscan ska få färg.

 

 

Toscabrownie (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt