Toscabrownie med cornflakes
Brownie 2.0 - toppad med cornflakestosca. Segt, lite knaprigt och kletigt på en och samma gång! Använd gärna Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0706_5b3cdcf89606ee2b1a95e5f8.jpg)
30 minuter
Kategorier: Brownie, Choklad, GI, Kladdkaka, Nötfritt
Portioner: 4 bitar
Ingredienser
Brownie:
- 2 ägg
- 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 25 gram smör
- 2 ½ msk sockerersättning
- 1 ½ - 2 msk kakao
- 1 msk vatten
- 1 krm vaniljpulver
Cornflakestosca:
- 20 gram smör
- 1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria utan tillsatt socker)
- ½ dl vispgrädde
- 1 ½ msk fibersirap gold
- 1-2 msk sockerersättning
Instruktioner
- Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
- Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå
- Cornflakestosca
- Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!