Hoppa till innehåll

Toscabrownie med cornflakes

      Hej på er! Hoppas ni har en underbar sommar hittills! Kanske många av er har börjat er semester nu?    Jag vill i alla fall poppa in från landet för att säga HEJ,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Toscabrownie med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej på er! Hoppas ni har en underbar sommar hittills! Kanske många av er har börjat er semester nu? 
 
Jag vill i alla fall poppa in från landet för att säga HEJ, men också för att komma med ett brownietips. Vi alla älskar ju brownies, eller hur? Här ser ni min toscabrownie med cornflakes – den tål att visas om och om igen. Underbart god, och seg och lite knaprig på samma gång. Och med en härlig karamellsmak!

Cornflakesen är utan tillsatt socker (från Urtekram) och går att köpa i vanliga mataffärer eller via mathem. Jag tipsar också om att äta brownien inom något dygn från bakning eftersom cornflakesen lätt kan få en mjukare konsistens efter ett tag.
 
 

Toscabrownie med cornflakes - Baka Sockerfritt
  

Toscabrownie med cornflakes – 4 bitar

Brownie:
2 ägg

50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
2 ½ msk sockerersättning
1 ½ – 2 msk kakao

1 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Cornflakestosca:
20 gram smör
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold/honey
1-2 msk sockerersättning 

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smöret (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Cornflakestosca
Sjud smör, grädde, fibersirap gold och sockerrättning i cirka 10 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
Toscabrownie med cornflakes - Baka Sockerfritt
 
Toscabrownie med cornflakes - Baka Sockerfritt