Toscabrownie med cornflakes
Hej på er! Hoppas ni har en underbar sommar hittills! Kanske många av er har börjat er semester nu? Jag vill i alla fall poppa in från landet för att säga HEJ,.. Läs mer


Cornflakesen är utan tillsatt socker (från Urtekram) och går att köpa i vanliga mataffärer eller via mathem. Jag tipsar också om att äta brownien inom något dygn från bakning eftersom cornflakesen lätt kan få en mjukare konsistens efter ett tag.

Toscabrownie med cornflakes – 4 bitar
Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
2 ½ msk sockerersättning
1 ½ – 2 msk kakao
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
Cornflakestosca:
20 gram smör
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold/honey
1-2 msk sockerersättning
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smöret (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.
Cornflakestosca
Sjud smör, grädde, fibersirap gold och sockerrättning i cirka 10 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

