Hoppa till innehåll
Open navigation

Toscakaka med hallon

        Under sommaren blir jag alltid extra taggad att baka med olika slags fräscha och god bär! Och hallon är ett av mina favvobär. Smakar gott och blir dessutom fint på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Toscakaka med hallon - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Under sommaren blir jag alltid extra taggad att baka med olika slags fräscha och god bär! Och hallon är ett av mina favvobär. Smakar gott och blir dessutom fint på bild. Här kommer jag därför med ett utmärkt tips på ett hallonbakverk – Toscakaka med hallon. Känns härligt somrig!
 
Min hallonkakan består utav tre lager. Först en neutral botten som jag smaksatt med lite god kanel och sedan en enkel fyllning av mosade hallon. Toppingen är som ni kanske förstått en tosca där jag använt riven kokos som bas. Och pricken över i:et rent estetiskt blir det om kakan dekoreras med lite extra hallon! 
 
 

Toscakaka med hallon - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hallonkaka med kokostosca

Botten:
20 gram rumsvarmt smör

2/3 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 krm kanel

Hallonfyllning:
40-50 gram hallon, tinade

1 tsk sockerersättning

Kokostosca:
10 gram smör

½ dl vispgrädde
½ dl riven kokos
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Botten: 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt därefter rumsvarmt smör och blanda väl. Tryck ut degen i botten av en 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Hallonfyllning: 
Mosa hallonen tillsammans med sötning. Bred detta på bottnen. 

Kokostosca: 
Sjud smör, grädde och sötning i en kastrull tills det börjar tjockna (ca 10 minuter). Rör ner vanilj och riven kokos. Fördela detta på hallonfyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
 

Toscakaka med hallon - Baka Sockerfritt