Igår gjorde jag en så galet god kaka med den ljuvliga smakkombinationen banan, choklad och jordnöt. Kan det bli mycket bättre? Bottnen kan man nästan säga är en blandning av en mjuk och hård kaka. Den är hård i och med att den är kompakt och utan ägg och bakpulver. Dock gör bananen den något mjuk, vilket bidrar till en härlig och något kladdig konsistens. Toppad är kakan med min hemmagjorda jordnötssmör och ett lager smält choklad! Perfekt att baka och fira in helgen med (jag menar, det är ju ändå snart fredag). Eller vad tycker ni?

Trelagerkaka med banan, jordnöt och choklad
Botten:
70 gram banan
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ/sukrin
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
Toppa med:
Jordnötssmör
Steviachoklad (Nutri-Nick slightly darker milk chocolate)
Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten på en 12-cm springform. Fördela degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Topping
Om jordnötssmöret är hård, värm det mjukt. Fördela över botten. Smält choklad (ev. med kokosolja) försiktigt (då steviachokladen lätt kan bli lite hård) och bred på jordnötssmöret. Låt kakan svalna.

