Trillingnöt
Lättgjord och väldigt god variant på chokladpralinen "Trillingnöt". I receptet doppar jag hasselnötterna i choklad i två omgångar så att chokladlagret ska bli tjockare. Den som.. Läs mer

Lättgjord och väldigt god variant på chokladpralinen "Trillingnöt". I receptet doppar jag hasselnötterna i choklad i två omgångar så att chokladlagret ska bli tjockare. Den som vill gör bara detta en gång, och då ska chokladmängden i receptet också minskas.
25 minuter
Portioner: 15 till 20 stycken
Ingredienser
- ca 120 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
- 40 gram hasselnötter
- rostade och utan skal
Instruktioner
- Smält choklad försiktigt.
- Häll i hasselnötter och blanda så alla täcks av choklad.
- Ta upp tre chokladtäckta hasselnötter åt gången och lägg på en plåt/tallrik med bakplåtspapper. Låt stelna.
- Värm upp chokladen så att den är lätthanterlig igen och doppa återigen hasselnötterna så de får två lager. Låt stelna igen. Om önskas ringlas smält choklad över! Förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!