Tryfflar med saffran
Det blir en hel del “tryffelbakande” hemma hos oss. Mest (enbart) från min sida då. Jag tycker det passar så bra till alla möjliga tillfällen! Som present, till sig själv eller som.. Läs mer

Det blir en hel del “tryffelbakande” hemma hos oss. Mest (enbart) från min sida då. Jag tycker det passar så bra till alla möjliga tillfällen! Som present, till sig själv eller som lyxfika. Dessutom går tryfflar att anpassa med olika smaker – så som jag gjort här! Jag har smaksatt med saffran för att få de extra juliga.
Dessa saffranstryfflar är riktigt chokladiga, har en fin saffranssmak och riktigt smälter i munnen. De blir en höjdare på julens alla dessertbord!

Saffranstryfflar – 15 tryfflar
Kakao att rulla i
Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner choklad i bitar, smör, vaniljpulver och saffran och rör om tills chokladen smält. Söta efter smak. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills de stelnat (eller i frys för expressfart). Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.


