Twix utan gluten och tillsatt socker
Inlägget innehåller adlinks från Bodystore På jakt efter den perfekta godisbiten? Utan gluten och tillsatt socker då såklart. Look no further. De här “twixen” är ju bara.. Läs mer

Inlägget innehåller adlinks från Bodystore
På jakt efter den perfekta godisbiten? Utan gluten och tillsatt socker då såklart. Look no further. De här “twixen” är ju bara för smarriga! Hade jag haft tid skulle jag baka dessa varje vecka och alltid ha liggande i kylen för både oväntade besök – men framför allt till mig själv. Och ja, min man Artur såklart som säkert skulle äta upp minst hälften.
Jag använder fibersirap gold i bottnen för att få den lite, lite seg – och såklart även i fyllningen för att få till både karamellsmak och konsistens! Sist men inte minst toppas det hela med ett lager smält choklad utan tillsatt socker. Här kör jag på hälften ljus/hälften mörk! Mums!
Hälsosamma Twix – 4 till 6 stycken
Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
ev. 1 krm vaniljpulver
Kolafyllning:
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold
Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (utan tillsatt socker, gärna hälften mörk/hälften ljus)
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.
Kolafyllning
Görs medan bottnen gräddas. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 35 minuter tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den färdiggräddade bottnen.
Chokladöverdrag
Smält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och eventuellt med en klick kokosolja) och fördela ovanpå kolafyllningen. Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.