Ugnspannkaka med saffran
Har ni testat att smaksätta ugnspannkaka med saffran? Det passar verkligen jättebra och är väldigt gott. Smidigt är det också, då det bara är att vispa ihop allt, lägga i en ugnsform och.. Läs mer

Har ni testat att smaksätta ugnspannkaka med saffran? Det passar verkligen jättebra och är väldigt gott. Smidigt är det också, då det bara är att vispa ihop allt, lägga i en ugnsform och grädda. Jag beslutade mig för att fördela över lite blåbär ovanpå den ogräddade ugnspannkakan, vilket jag tyckte var toppen! Jag gillar bär i kombination med pannkakor, och så även saffran. Ugnspannkakan serveras gärna med vispad grädde och bär (eller hälsosam sylt)! Ugnspannkaka med saffran 2 ägg1 dl mjölk½ dl mandelmjöl1 ½ msk kokosmjöl1 msk pofiber½ msk sötströ½ krm saffran ev. blåbär att strö över Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman alla ingredienser noga. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela eventuellt över lite blåbär. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, eller tills ugnspannkakan är fast. Servera gärna med grädde, hälsosam sylt/bär.
Har ni testat att smaksätta ugnspannkaka med saffran? Det passar verkligen jättebra och är väldigt gott. Smidigt är det också, då det bara är att vispa ihop allt, lägga i en ugnsform och grädda. Jag beslutade mig för att fördela över lite blåbär ovanpå den ogräddade ugnspannkakan, vilket jag tyckte var toppen! Jag gillar bär i kombination med pannkakor, och så även saffran. Ugnspannkakan serveras gärna med vispad grädde och bär (eller hälsosam sylt)!

Ugnspannkaka med saffran
2 ägg
1 dl mjölk
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½ msk sötströ
½ krm saffran
ev. blåbär att strö över
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman alla ingredienser noga. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela eventuellt över lite blåbär. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, eller tills ugnspannkakan är fast. Servera gärna med grädde, hälsosam sylt/bär.

