Hoppa till innehåll
Open navigation

Underbara Brownie

Nu har jag gjort det igen! Denna chokladbrownie blev så fantastiskt god att jag nästan blev lite tårögd. Jag åt upp den själv inom ett dygn (försökte verkligen hålla mig från att inte äta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu har jag gjort det igen! Denna chokladbrownie blev så fantastiskt god att jag nästan blev lite tårögd. Jag åt upp den själv inom ett dygn (försökte verkligen hålla mig från att inte äta allt på en sittning) och sa till Artur att den innehöll avokado (han är allergisk). Avokado innehåller den dock inte, utan har en bas av choklad utan tillsatt socker (jag använder Nutri-Nicks steviachoklad “slightly darker milk chocolate”) och mandelmjöl. Jag har gjort den i en rund form, även om det klassiska är att göra brownies i fyrkantiga formar. Men,men dte där gör man givetvis som man vill! Denna kaka passar lika bra med som utan grädde! Kanske något att bjuda på midsommar? Appropå midsommar ska jag snart komma upp med lite bakverkstips inför denna dag!

 
 
 
Underbara Brownie - Baka Sockerfritt
 


Brownie med mascarponefyllning

Browniesmet:
30 gram smör
30 gram choklad, utan tillsatt socker
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ev. 10 gram hasselnötter
ev. 1 tsk kakao

Mascarponefyllning
40 gram macarpone

1 tsk sötströ
½ krm vaniljpulver
 

Browniesmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen (försiktigt, gärna i mikro). Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en bröad (ex. mandelmjöl) 12-centimeter springform.

Mascarponefyllning
Rör ihop ingredienserna till mascarponefyllningen och klicka över browniesmeten. Dra lite med en kniv för att skapa ett mönster i kakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. 


 
Underbara Brownie - Baka Sockerfritt
 
Underbara Brownie - Baka Sockerfritt