Hoppa till innehåll

Vad händer, världen?

Alltså vad är det för tid detta är? Allt är kaos och man vet aldrig vad som kommer hända en dag fram i tiden. Jag är glad att jag är min egen just nu i en tid då många tyvärr får gå.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Alltså vad är det för tid detta är? Allt är kaos och man vet aldrig vad som kommer hända en dag fram i tiden. Jag är glad att jag är min egen just nu i en tid då många tyvärr får gå från sina jobb. Att vara egen (samt trader) verkar helt plötsligt inte vara så osäkert (det här kanske bankerna kan ta åt sig vid framtide låneansökningar, haha).  
 
Hur ser dagarna ut nu? Jag är i ärlighetens namn inte jätteberörd av alla omställningar som skett i och med att jag redan jobbar ensam hemifrån (förutom ett inställt, tyvärr rätt stort, samarbete). Det stora nu är osäkerheten. Att inte våga åka till stan, undvika bussar, inte träffa vänner/delar av familjen. Vi kommer inte ha Vincents kalas i april (jag som detta år äntligen hade gett mig f*n på att orka styra upp ett) och det går ju inte att leka med barnen på samma sätt som tidigare på exempelvis lekland etc.
 
Jag är så glad att vi inte är i någon riskgrupp och att Vincent hann få sin inhalator och medicin innan detta virus kom till Sverige. Jag är inte oroliga för oss personligen (inte alls då jag tror att Sverige har ett enormt mörkertal där endast en liten del tyvärr avlider, vilka främst är dom i riskgruppen. Nu gäller det bara inte att skada sig på något vis/bli sjuk så att man behöver ta av sjukvårdens tid!). Det jag är orolig för är förstås dom som nu är i riskgruppen, samt Sveriges (för att inte tala om världens) ekonomi. Jag läser dagligen i grupper på facebook om ensamstående som har fått gå från sina jobb, företagare som fått gå i konkurs mm. Hur ska dessa överleva? Det blir lite som en ond cirkel då en dålig ekonomi inte precis pekar på en framtida bra sjukvård och välfärd. 
 
Jag gissar att det kommer en ännu större storm snart, men hoppas innerligt att det lugnar ner sig sedan – i alla fall när temperaturen ute stiger. Så att vi får en liten andingspaus i allt detta! Och så hoppas jag på ett vaccin såklart!
 
 
 
Vad händer, världen? - Baka Sockerfritt