Hoppa till innehåll

Vad inspirerar dig?

Med bristande inspiration är det som entreprenör inte lätt att få något gjort, och inte heller att komma vidare med sina idéer. Som mammaledig entreprenör är det tyvärr allt för lätt att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Med bristande inspiration är det som entreprenör inte lätt att få något gjort, och inte heller att komma vidare med sina idéer. Som mammaledig entreprenör är det tyvärr allt för lätt att själv hamna i den sitsen, men jag gör mitt bästa för att stimulera min hjärna på olika sätt. Vad kan man då göra? Här listar jag gratistips som hjälper mig!

 
 
– Träffa andra entreprenörer att diskutera med och inspireras utav! Det är självklart svårt i början då man kanske inte känner andra entreprenör/egenföretagare. Som tur är finns det olika sätt och nätvärk att ta hjälp ifrån. Jag är exemeplvis med i Nyföretagarscentrums projekt Ung&Eget, vilka jag har fått en mentor genom och går på föreläsningar med andra unga som också har startat eget. 
 
– Se på föreläsningar via nätet. Härom dagen såg jag Blondinbellas föreläsning på Youtube (från bloggare till entreprenör) om hur hon arbetar med sociala medier. Riktigt kul att höra hur hon tänker, och det var en föreläsning som verkligen är relevant för mig. Det finns givetvis också hemsidor med tusentals bra föreläsningar som kostar en slant också, vilket kan vara värt.
 
– Lyssna på podcast. Jag älskar och lyssnar ofta på olika poddar. Bloggbusiness har fokus på bloggning och Podcasten Källan intervjuar olika typer av entreprenörer.
 
– Som bloggare är det viktigt att läsa andra bloggar och hålla sig uppdaterad. På detta sätt kan man följa trender och inspireras till eget material, både genom vad andra skriver och hur de agerar (kanske har de skaffat någon ny social medie, gjort en bok etc). Genom andras bloggar inspireras jag även av andras framgångar. Kan dom så kan jag!
 
– Olika sociala medier. Jag inspireras inte bara utav bloggar, utan även av andra typer av sociala medier. Följ gärna mig på InstagramFacebookPinterest och Snapchat (bakasockerfritt). 
 
 
Under den senaste månaden har jag inspirerats att göra en youtubekanal, skapa en funktion för att “pinna” mina bilder i Pinterest, en funktion att anmäla sig till mer information om Baka Sockerfritt (nyhetsbrev) och inspirerats till att vilja arbeta med/lära mig mer om sociala medier.
 

Vad inspirerar dig och vad har du inspirerats att göra? 
 
 
Vad inspirerar dig? - Baka Sockerfritt