Hoppa till innehåll

Våffeltårta till våffeldagen!

  På torsdag är det den 25 mars, och varje år på detta datum infaller ju våffeldagen! Mums, jag älskar våfflor! För ett par år sedan gjorde jag ett samarbete med N!CK’S och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
 
På torsdag är det den 25 mars, och varje år på detta datum infaller ju våffeldagen! Mums, jag älskar våfflor! För ett par år sedan gjorde jag ett samarbete med N!CK’S och skapade en våffeltårta, och eftersom jag tycker receptet passar så bra in inför denna dag så visar jag helt enkelt upp det igen. 
 
Våfflorna är bananvåfflor vilka jag smaksatt med choklad (antingen 1 1/2 msk chokladdryckspulver från N!CK’S eller ca 1 msk kakao). Mellan varje lager har jag spritsat chokladsmaksatt vispgrädde, vilket såklart passar perfekt till! Såklart väljer man själv vad man vill fylla och toppa sin våffeltårta med, men själv har jag förutom chokladgrädde fyllt med skivad banan och smält choklad (ljus och/eller mörk efter tycke och smak), samt toppat med en god bar utan tillsatt socker, bär (hallon och blåbär) samt även här lite hackad och smält choklad! Perfekt till våffeldagen eller till vilket barnkalas som helst!
 
 

Våffeltårta till våffeldagen! - Baka Sockerfritt
 
 

Våffeltårta (med 5 våfflor)

Chokladvåfflor:
2 stora bananer (ca 250 gram)
4 ägg
1 msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk 

Fyllning och topping (förslag):
ca 2 ½ -3 dl vispgrädde
1 msk kakao
½ msk sockerersättning
choklad, utan tillsatt socker att smälta
Valfri bar
Banan
Bär

Våfflor
Mixa samman alla ingredienser (jag gör det med en stavmixer). Låt svälla i ett par minuter. Smörj ett våffeljärn med matfett och gör fem våfflor av smeten.

Fyllning och topping
Vispa grädde, sötning och kakao. Varva våfflor med klickar av chokladgrädde (spritsa gärna), smält choklad och banan. Toppa den översta våfflan med chokladgrädde, bär, hackad bar och choklad.

 
 

Våffeltårta till våffeldagen! - Baka Sockerfritt