Vallmo- och aprikosdessert
Sponsrat samarbete med N!CK’S Här kommer ett recept som både kan agera som en ljuvlig dessert och som ett härligt tillbehör till brunchen. Basen är en krämig.. Läs mer



Vallmo- och aprikosdessert – 4 portioner
Havresmul:
25 gram smör
½ dl havregryn
½ dl mandelmjöl
½ msk N!CK’S Fibersyrup honey
½ msk N!CK’S Use Like Sugar
½ tsk kanel
Aprikoskräm:
75 gram torkade aprikoser (eko)
2 dl vatten
1 – 2 msk N!CK’S Use Like Sugar
½ msk potatismjöl
Färskostkräm:
250 gram cream cheese
1 ½ dl vispgrädde
2 msk N!CK’S Use Like Sugar
1-2 tsk vallmofrö
½ tsk vaniljpulver
Havresmul
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och fibersirap i en kastrull. Rör ner resterande ingredienser och fördela ut på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Rör om en gång under tiden och sänk värmen om det börjar brännas. Massan kommer att smälta ihop en del, men då det ska vara ett ”smul” kan man röra isär detta (eller bryta isär det efteråt). Havresmulet kommer stelna och få en knaprig konsistens när det kallnat.
Aprikoskräm
Blötlägg gärna aprikoserna under några timmar och häll därefter bort vattnet. Lägg aprikoserna i en kastrull med 2 dl vatten och sjud i ca 15 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt. Sjud ett par minuter till. Låt svalna.
Färskosträm
Vispa med elvisp ihop cream cheese, vispgrädde, Use Like Sugar och vanilj. Vispa inte för mycket så konsistensen blir allt för tjock (tillsätt i så fall mer ovispad grädde för en lösare konsistens). Rör ner valfri mängd vallmofrö.
Fördela i krämen i portionsglas. Toppa med aprikoskräm och och havresmul!


