Vallmomuffins med banan och blåbär
Under förra veckan fick jag hem några spännande ingredienser från Risenta tillsammans med ett recept på hälsosamma muffins. Detta recept innehöll ett par ingredienser som jag nästan aldrig.. Läs mer

Under förra veckan fick jag hem några spännande ingredienser från Risenta tillsammans med ett recept på hälsosamma muffins. Detta recept innehöll ett par ingredienser som jag nästan aldrig bakat med, vilket var roligt! Sedan skulle jag inte vara jag, om jag inte gjorde om receptet lite grann. Nedan kan ni se mitt omgjorda recept som nu kommer att heta Vallmomuffins med banan och blåbär.

Vallmomuffins med banan och blåbär – ca 6 till 8 stycken
1 stor banan
½ dl blåbär
2 ägg
3/4 dl mjölk
1 ½ dl havremjöl
½ dl sojamjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk sötning
½ tsk salt
1 msk vallmofrö
½ tsk kanel
1 krm vaniljpulver
ev. lite honung
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen och blanda med alla ingredienser, förutom blåbären, till en slät smet. Rör sist försiktigt ner blåbären. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
