Vanilj- och chokladmuffins med kokos
I dessa muffins har jag mixat riven kokos i, samt smaksatt halva.. Läs mer

I dessa muffins har jag mixat riven kokos i, samt smaksatt halva muffinssmeten med choklad. Ett tips för chokladälskaren är att smaksätta hela smeten med kakao!
30 minuter
Portioner: 6 muffins
Ingredienser
- 2 ägg
- 40 gram smör
- 1 dl riven kokos
- 1 dl mandelmjöl
- 3/4 dl mjölk eller grädde
- ½ dl hasselnötsmjöl/mandelmjöl
- ca 3 + ½ msk sötningsströ
- 2 msk kokosmjöl
- ½ - 1 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp.
- Mixa den rivna kokosen till ett mjöl.
- Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och ½ msk sötningsströ. Tillsätt det smälta smöret och äggen
- Klicka ner halva smeten i muffinsformar. I resterande smet tillsätter du kakao och ca ½ msk sötning.
- Klicka över chokladsmeten ovanpå den ljusa och rör eventuellt lite så att chokladsmeten bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!