Hoppa till innehåll

Vanilj- och chokladmuffins med kokos

För alla bakningssugna därute vill jag tipsa om dessa vanilj- och chokladmuffins! Jag har smaksatt halva smeten med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

För alla bakningssugna därute vill jag tipsa om dessa vanilj- och chokladmuffins! Jag har smaksatt halva smeten med kakao och blandat de olika delarna i muffinsformarna så att de ska gå in i varandra/bilda ett mönster. I smeten har jag bland annat mixat riven kokos, vilket jag tycker blir toppengott. Förutom mandelmjöl som jag också har i, kan man även ha hasselnötsmjöl – eller helt enkelt ta extra mycket mandelmjöl istället!

Muffinsarna får gärna vara lite kladdiga i mitten när de tas ut ur ugnen. Och snyggt blir det om man dekorerar med lite choklad innan servering! 
 
 
 
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Vanilj- och chokladmuffins med kokos – 6 stycken

2 ägg 
40 gram smör
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
3/4 dl mjölk (eller grädde)
½ dl hasselnötsmjöl/mandelmjöl
ca 3 + ½ msk sötningsströ
2 msk kokosmjöl
½ – 1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Mixa den rivna kokosen till ett mjöl. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och ½ msk sötningsströ. Tillsätt det smälta smöret och äggen. Klicka ner halva smeten i muffinsformar. I resterande smet tillsätter du kakao och ca ½ msk sötning. Klicka över chokladsmeten ovanpå den ljusa och rör eventuellt lite så att chokladsmeten bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos - Baka Sockerfritt
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos - Baka Sockerfritt
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos - Baka Sockerfritt
 
Vanilj- och chokladmuffins med kokos - Baka Sockerfritt