Hoppa till innehåll
Open navigation

Vaniljcheesecake med hallon (no bake)

Dags för ännu en fräsch no bake cheesecake, som även kan göras vegansk om inte Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Dags för ännu en fräsch no bake cheesecake, som även kan göras vegansk om inte honung används (byt mot fibersirap gold, alternativt agave). Den består utav tre lager där bottenlagret har solrosfrö som bas, och som även kan smaksättas med kanel om så önskas. Mittenlagret smakar milt av vanilj och får sin krämighet av blötlagda cashewnötter. Jag har även tillsatt lite kokosmjölk för att få konsistensen mer lös (man tillsätter så mycket som man själv önskar). Det översta lagret består utav hallon som jag blandat med chiafrö. Chiafrö gör att konsistensen tjocknar och därmed inte blir lika rinnig. För att göra denna kaka i en 24-cm springform, fyrdubblar du alla ingredienser.
 
Känns som en solklar sommarkaka som passar alla som vill fika lite hälsosammare! Den blev riktigt god, och jag tycker smakerna gifter sig så fint med varandra. Solrosfrö, kanel, hallon och vanilj. Mums!
 
 
 
 
Vaniljcheesecake med hallon (no bake) - Baka Sockerfritt
 

 

Vaniljcheesecake med hallon (no bake)

Botten:
40 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl solrosfrö
2 ½ msk havregryn
1 msk riven kokos
1 msk kokosmjölk
ev. 1-2 krm kanel

Fyllning:
80 gram naturella cashewnötter (som ska blötläggas)
1 ½ msk honung/fibersirap gold
ca 1 msk kokosmjölk
1-2 krm vaniljpulver

Topping:
70 gram hallon
½ msk chiafrö
valfri sötning

Blötlägg 80 gram naturella cashewnötter i ca 4 timmar. 

Topping:
Börja gärna med toppingen. Mosa ihop alla ingredienser (söta efter smak) och låt stå minst en halvtimme för att tjockna.

Botten
Mixa solrosfrö, havregryn och riven kokos till en mer finalen konsistens. Mosa eller mixa ner de färska dadlarna och tillsätt kokosmjölk till önskad konsistens. Kläm fast en bit bakplåtspapper i bottnen av en 12-cm springform och tryck ut degen.

Fyllning
Häll av vattnet från nötterna. Mixa samman allt noga med en stavmixer till en slät konsistens. Fördela ovanpå bottnen.

Fördela fyllningen på toppingen. Låt kakan stelna en stund i frysen innan servering. Förvaras i kyl (alternativt förvara i frys, men låt tina innan servering).

 

 

Vaniljcheesecake med hallon (no bake) - Baka Sockerfritt
 
Vaniljcheesecake med hallon (no bake) - Baka Sockerfritt
 
Vaniljcheesecake med hallon (no bake) - Baka Sockerfritt
 
 
Vaniljcheesecake med hallon (no bake) - Baka Sockerfritt