Hoppa till innehåll
Open navigation

Vaniljdessert med rabarberkompott

En riktigt god och fräsch sommardessert! Desserten består utav tre delar. Gräddelen är enkelt gjord med vanlig vispad grädde som jag sötat lite och smaksatt med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En riktigt god och fräsch sommardessert! Desserten består utav tre delar. Gräddelen är enkelt gjord med vanlig vispad grädde som jag sötat lite och smaksatt med vaniljpulver. Denna mjuka och vaniljsmakade grädde bryts perfekt av mot den lite syrligare och smakfulla rabarberkompotten (smaka av med extra sötning). Sist men absolut inte minst har vi "crunchet", som bidrar med en annan konsistens än det mjuka och fluffiga som grädde respektive kompott har. Som crunch använder jag mina havreflarn. Det går givetvis bra att använda en annan sorts småkaka för den som önskar.     Receptet är för två personer, men det är bara att öka mängden ingredienser för fler portioner. Inga krångligheter alls!
15 minuter
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Efterrätter
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Rabarberkompott:

  • 50 gram rabarber i bitar
  • 2 msk vispgrädde
  • ½ msk fibersirap clear
  • ev. extra sötning

Gräddfyllning:

  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk sockerersättning
  • ½ krm vaniljpulver

Crunch:

  • 2 havreflarn går bra med annan kaka

Instruktioner

  • Rabarberkompott
  • Skala stjälken och skär rabarbern i tunna skivor
  • Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud i ca 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna under några minuter
  • Gräddfyllning
  • Vispa grädden löst (eller till önskad konsistens) tillsammans med sötning och vanilj.
  • Fördela grädden i två små glas. Toppa med rabarberkompott
  • Crunch
  • Smula till sist över bitar av havreflarn.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!