Vaniljdessert med rabarberkompott
En riktigt god och fräsch sommardessert! Desserten består utav tre delar. Gräddelen är enkelt gjord med vanlig vispad grädde som jag sötat lite och smaksatt med Läs mer

En riktigt god och fräsch sommardessert! Desserten består utav tre delar. Gräddelen är enkelt gjord med vanlig vispad grädde som jag sötat lite och smaksatt med vaniljpulver. Denna mjuka och vaniljsmakade grädde bryts perfekt av mot den lite syrligare och smakfulla rabarberkompotten (smaka av med extra sötning). Sist men absolut inte minst har vi "crunchet", som bidrar med en annan konsistens än det mjuka och fluffiga som grädde respektive kompott har. Som crunch använder jag mina havreflarn. Det går givetvis bra att använda en annan sorts småkaka för den som önskar. Receptet är för två personer, men det är bara att öka mängden ingredienser för fler portioner. Inga krångligheter alls!
15 minuter
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
Rabarberkompott:
- 50 gram rabarber i bitar
- 2 msk vispgrädde
- ½ msk fibersirap clear
- ev. extra sötning
Gräddfyllning:
- 1 dl vispgrädde
- ½ msk sockerersättning
- ½ krm vaniljpulver
Crunch:
- 2 havreflarn går bra med annan kaka
Instruktioner
- Rabarberkompott
- Skala stjälken och skär rabarbern i tunna skivor
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud i ca 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna under några minuter
- Gräddfyllning
- Vispa grädden löst (eller till önskad konsistens) tillsammans med sötning och vanilj.
- Fördela grädden i två små glas. Toppa med rabarberkompott
- Crunch
- Smula till sist över bitar av havreflarn.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!