Hoppa till innehåll

Vårig mazarinkaka med blåbär

Wow, vilket härligt väder vi fått (i alla fall i Stockholm)! Vågar jag hoppas på att snöoväder och någon enstaka plusgrad är ett minne blott för några (många) månader framöver? Nu ser.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Wow, vilket härligt väder vi fått (i alla fall i Stockholm)! Vågar jag hoppas på att snöoväder och någon enstaka plusgrad är ett minne blott för några (många) månader framöver? Nu ser jag fram emot vår på riktigt och en härlig sommar (gärna inte för varmt på grund av vår lille). 
 
Bär är så fräscht att baka med, och jag fick inspiration till att göra en sockerkaksliknande kaka med blåbär och smaksatt med bittermandelarom. Känns riktigt “vårigt”! Kakan är dessutom mejerifri. Serveras gärna med någon typ av grädde
 
 
 
 
Vårig mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt
 
 
 

Vårig mazarinkaka med blåbär

2 ägg
30 gram blåbär
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk havremjöl
2 msk sötströ
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
ca 5 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Rör till sist ner bären försiktigt (tina om de har varit frysta). Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.

 
 
 
Vårig mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt
 
Vårig mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt