Hoppa till innehåll

Varm choklad med pepparkakssmak

Nu till hösten tycker jag nästan att en kopp varm choklad är något av ett måste i alla fall en gång i veckan. Någon som är benägen att hålla med mig? Dock tycker jag att det kan vara roligt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu till hösten tycker jag nästan att en kopp varm choklad är något av ett måste i alla fall en gång i veckan. Någon som är benägen att hålla med mig? Dock tycker jag att det kan vara roligt att testa på lite olika varianter av varm choklad! Här kan ni se en varm choklad som jag tycker är extra höstig och lite julig – för den är nämligen smaksatt med pepparkakskrydda! Dessutom lyxade jag till det rejält med att toppa med vispad grädde och fibersirap gold.

Hoppas nu ni alla får en finfin fredag (trots fredag den 13:e…) och en underbar helg! Själv ska jag på Bak- och Chokladmässan imorgon och utöver det mest mysa med mina barn!

 

Varm choklad med pepparkakssmak - Baka Sockerfritt

 

 

Varm choklad med smak av pepparkaka – 2 koppar

5 dl mjölk
2 msk sötningsströ
4 tsk kakao
3 krm pepparkakskrydda

Toppa med: grädde, fibersirap gold och hackad steviachoklad

Värm mjölken. Häll sötning, kakao och pepparkakskrydda i två koppar. Blanda lite mjölk i varje kopp och rör ut. Tillsätt resterande mjölken och blanda. Toppa med exempelvis grädde, fibersirap gold/honung och hackad choklad!

 

 

Varm choklad med pepparkakssmak - Baka Sockerfritt

Varm choklad med pepparkakssmak - Baka Sockerfritt