Varm choklad med pumpa
Varm choklad är så mysigt att njuta av under höst- och vintermånaderna! Håller ni inte med? Jag har just köpt den nya Harry Potter-boken och ser framför mig att jag ska läsa den under ruggiga.. Läs mer

Varm choklad är så mysigt att njuta av under höst- och vintermånaderna! Håller ni inte med? Jag har just köpt den nya Harry Potter-boken och ser framför mig att jag ska läsa den under ruggiga höstkvällar med en kopp varm choklad. Så härligt!
Jag testade här om dagen att göra ett nytt recept på detta, innehållande pumpa. Känns extra höstigt och nytänkande då. Chokladen blir rik och fyllig i smaken (använd så mycket kakao och sötning som önskas). Som sötning anväde jag steviadroppar smaksatta med vanilj, men det går givetvis bra att använda en annan typ av sötning. Tillsätt då gärna lite vaniljpulver i det hela! Pumpapurén har jag gjort själv genom att koka butternutpuma i bitar, hälla bort vattnet och mixa med stavmixer.
Jag gjorde det inte på bilderna nedan, men jag tycker att varm choklad dessutom alltid blir extra gott med en klick vispgrädde på toppen.
Kika gärna in mitt recept på Varm choklad med smak av pepparkaka också!

Varm choklad med pumpa – 2 portioner
4 dl mjölk
½ dl pumpapuré (köpt eller egengjord)
1 msk kakao (eller mer)
ca 20-25 steviadroppar, vanilj
ev. lite, lite salt
ev. lite kanel
Lägg alla ingredienser i en bunke/skål och mixa. Värm chokladen i mikron. Fördela i två muggar! Toppa eventuellt med grädde och lite choklad.


