Hoppa till innehåll

Varm choklad på ägg

Jag äter ofta något någon timme innan jag ska gå och lägga mig. Gärna något snack, varm dryck eller annat gott. Varm choklad är för mig en återkommande favorit. Ibland gör jag denna med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag äter ofta något någon timme innan jag ska gå och lägga mig. Gärna något snack, varm dryck eller annat gott. Varm choklad är för mig en återkommande favorit. Ibland gör jag denna med mjölk, och ibland som nedanstående recept visar med ägg. För den oinvigde kan dryck gjort på ägg låta helknasigt, men det är en mycket uppskattad ingrediens och något som jag med många andra använt till att göra varm choklad/te/kaffe i många år. 

 
När jag gör min varma choklad med en bas av ägg så har jag ibland använt sockerfritt chokladpulver, och ibland med valfri mängd kakao och sötströ (samt lite vaniljpulver). Jag tycker personligen att det är jättegott att även toppa med vispad grädde, som enligt mig blir pricken över i:et. Om man vill kan man även ha exempelvis kokosolja i.
 
 
Varm choklad på ägg - Baka Sockerfritt
 

Varm choklad på ägg

1 ägg
2 dl hett vatten
1 msk chokaldpulver (eller valfri mängd kakao+sötning)
ev. lite vaniljpulver
ev. vispad grädde

Koka upp vatten. Mixa samman allt (utom grädden, om man inte vill ha den i själva drycken) och häll upp i en mugg/glas. Toppa gärna med grädde!

Varm choklad på ägg - Baka Sockerfritt