Hoppa till innehåll

Varm choklad på kvällen

Varm choklad är för mig ett gott litet mellanmål. Dessutom får det gärna agera som “kvällstreat” framför en bra bok eller serie/film. Mysfaktor på det! En variant på varm choklad.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Varm choklad är för mig ett gott litet mellanmål. Dessutom får det gärna agera som “kvällstreat” framför en bra bok eller serie/film. Mysfaktor på det! En variant på varm choklad är att använda kakao för chokladsmaken och en dadel för sötman. Jag har även oftast lite vanilj i, för att få till en mer rund smak. Jag använde själv vanlig komjölk, men det går givetvis bra att använda exempelvis havre- eller mandelmjölk!
 
Jag vill även passa på att annonsera vinnarna till min tävling med Ec-Go och deras sockersnåla bag. Vinnarna är Jennifer Dahl (från Instagram) och Jenny Håkansson (på bloggen), vilka är kontaktade. Jag kan faktiskt erbjuda en 15% rabatt vid en beställning av en prenumeration (gäller alla bagar). Ange då “ECGOSOCKERFRITT” vid betalningen!
 
 
 

Varm choklad på kvällen - Baka Sockerfritt
 
 
 
Varm choklad utan tillsatt socker – 1 portion 

2 dl mjölk (eller dylikt)
1 färsk dadel, utan kärna
½ msk kakao
½ krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser noga med exempelvis en stavmixer. Värm drycken. Om önskas serveras den varma drycken med grädde.

 
 
Varm choklad på kvällen - Baka Sockerfritt