Hoppa till innehåll

Varm choklad utan tillsatt socker

Jag har inte drukit varm choklad på ett bra tag, förrän nu vill säga! Under sommaren tycker inte jag att det alls känns lika lockande. Men nu när det har varit lite kallare och sämre väder.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har inte drukit varm choklad på ett bra tag, förrän nu vill säga! Under sommaren tycker inte jag att det alls känns lika lockande. Men nu när det har varit lite kallare och sämre väder (även om helgvädret har varit riktigt bra under sina stunder) börjar “varm choklad”-suget komma tillbaka. Jag tycker att det är höstigt och med en hög mysfaktor – framför allt på kvällen till en film eller bok.
 
Här ser ni en av mina varianter på varm choklad. Jag har använt kakao för chokladsmaken och en dadel för sötman. Jag har även oftast lite vanilj i, för att få till en mer rund smak. Jag använde själv vanlig komjölk, men det går givetvis bra att använda exempelvis havre- eller mandelmjölk. Receptet är lätt att flerdubbla till så många portioner man önskar göra!
 
 
 

Varm choklad utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Varm choklad utan tillsatt socker – 1 portion 

2 dl mjölk (eller dylikt)
1 färsk dadel, utan kärna
½ msk kakao
½ krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser noga med exempelvis en stavmixer. Värm drycken. Om önskas serveras den varma drycken med grädde.

 
 
 
 Varm choklad utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt