Hoppa till innehåll

Vecka 30 (29+0)

Ojoj, vecka 30 har nu infunnit sig! Nu är det bara elva veckor kvar. Det låter som en kort tid, men nu när jag tänker efter låter det ärligt talat som att det istället är riktigt lång tid.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ojoj, vecka 30 har nu infunnit sig! Nu är det bara elva veckor kvar. Det låter som en kort tid, men nu när jag tänker efter låter det ärligt talat som att det istället är riktigt lång tid kvar. Jag jobbar nästan 9 veckor till, eller om vi ska vara noga (jag räknar ner ska ni veta!) så har jag 44 arbetsdagar kvar. Känns som en mindre evighet… Jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag längtar efter min mamma”ledighet”.

 
Igår var jag och Artur hos barnmorskan för den regelbunda undersökningen. Jag hade inte hunnit äta frukost innan, så blodsockret var rätt lågt. Så även blodtrycket (90/55). Men, men, jag prioriterade faktiskt att sova! Barnmorskan tyckte allt såg fint ut, och varken jag eller hon hade något att kommentera. Det är så skönt att allt går så smidigt. Det enda jag tänkte på var att sf-måttet (typ ett mått på livmodern), som var litet. Jag hade ett mått på 24, och låg precis på den undre gränsen av “normalt”. Men jag hade i alla fall ökat från 21 sedan förra gången. Av vad jag har läst på google (vilket man kanske inte ska göra), så är ett rimligt mått lika med hur många veckor man är i. Fast bara inte barnmorskan är orolig, så tänker faktisk inte jag heller nojja över detta. 
 
Vi fick också höra hjärtljudet för andra gången (128 slag per minut), och det är så underbart! Det var fyra veckor sedan sist vi var på MVC, och nu kommer vi gå så mycket som varannan vecka! Det gillar jag, för jag tycker om dessa besök. Det är som att jag kommer bebisen närmare. 
 
 
Vecka 30 (29+0) - Baka Sockerfritt
Vecka 30 (29+0) - Baka Sockerfritt