Hoppa till innehåll

Vecka 38 (37+0)

Nu beräknas graviditeten som fullgången. Lille V skulle alltså kunna komma ut nu utan att räknas som förtidigt född. Däremot är det vanligast med +/- två veckor, vilket är en period som med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu beräknas graviditeten som fullgången. Lille V skulle alltså kunna komma ut nu utan att räknas som förtidigt född. Däremot är det vanligast med +/- två veckor, vilket är en period som med andra ord börjar först nästa vecka. Du får gärna stanna inne lite till lille bebis!

 
Det mesta skulle jag säga är föreberett. Det är en del saker i bb-väskan som inte är packade på grund av att jag behöver dessa annars med (typ ett par byxor som jag vill ha, en morgonrock…)! Även olika maträtter som kan förberedas och frysas in är uttänkta från min sida. Detta kommer vi förmodligen förebereda nästa vecka, och då har jag mer tid eftersom jag gått på föräldraledighet (efter idag är det bara tre dagar kvar!). Sedan håller jag på att lägga upp en plan för mitt företag och göra undan/förbereda även här det jag kan. Exemeplvis göra utkast för olika recept som sedan bara är att ladda upp. 
 
Jag mår själv härligt bra, och känner exempelvis inte av någon svullnad eller foglossning som annars är vanligt. Magen är förstås tung, och sådana saker som att knyta skor och ta upp saker från golvet undviker jag gärna. Jag är något begränsad skulle vi kunna kalla det. Sömnen är heller inte jättebra, men jag får ändå sova ut utan problem som tur är!
 
Igår var jag hos tandhygenisten för första gången i mitt liv. Eftersom jag aldrig varit där tidigare, så visste jag inte vad jag skulle förvänta mig. Jag blev däremot lite nervös när hon i början sa “Vi börjar utan bedövning, så får du säga till om du behöver det”. Som tur är tyckte jag inte det gjorde speciellt ont, även om det blödde en hel del. Hon sa att jag verkade smärttålig, och jag hoppas det stämmer med tanke på att förlossningen närmar sig med stormsteg!
  
Vecka 38 (37+0) - Baka Sockerfritt