Hoppa till innehåll

Veckan som gått – V. 44

Precis som under tidigare veckor, har jag haft mycket att göra även under föregående vecka. Det kommer nu att för min del lugna ner sig något, och om ett par veckor kommer det förmodligen vara.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Precis som under tidigare veckor, har jag haft mycket att göra även under föregående vecka. Det kommer nu att för min del lugna ner sig något, och om ett par veckor kommer det förmodligen vara ännu lite lugnare. Som jag nämnt beror detta framförallt på två stora projekt. Under förra veckan kunde jag äntligen berätta att det ena är en bakbok, och eftersom den gick till tryck i fredags betyder det att detta projekt är avklarat och jag därmed inte har lika superdupermycket att göra. Det är en skön känsla, och jag ser fram emot denna boken med skräckblandad förtjusning.
 
Jag har även spenderat flertalet förmiddaggar med att fota massor utav bakverk till projekt nummer två. Detta kan jag dock inte berätta mer om förän senare under november. Detta är också en riktig satsning som tar mycket tid! Men lika mycket energi som det tar, ger det tillbaks. Som tur är. Bara för att ni är så himla underbara, så bjussar jag på en bild av en paj från en fotoförmiddag!
 
 
Veckan som gått - V. 44 - Baka Sockerfritt
 
 
 
Fredags till söndags har varit dagar med mycket socialiserande och jag har träffat både vänner och familj/Arturs familj. På fredagskvällen var vi på Sannas, vilket är en restaurang som ligger precis vis Östermalms tunnelbana. Arturs mamma levererar produkter till olika restauranger (såsom svamp, must etc), så hon har kontakt med bra restauranger runt om i Stockholm, bland annat Sannas. Sannas var en av de bättre restaurangerna jag har varit på, utan att för den skull vara jättedyr. Maten och råvarorna var fantastiska och jag kan rekommendera ett besök där (jag tog ett bakat ägg till förrätt och grillad isbergsallad med ostronemulsion till varmrätt). Vi hade lille Vincent med, och han var så snäll och glad. Fram till slutet vill säga, då han blev jättetrött och började skrika, så att Artur och jag fick gå lite tidigare. 
 
Under lördagen kom en vän över, som är väldigt öppen för att lära sig nya saker. För andra gången bakade vi hälsoamt tillsammans! Jag hade valt ut pepparkakor och kladdkaka att bala. Hon tyckte att bakandet som “konst” var en riktig vetenskap och att det är så mycket man behöver veta. Det stämmer förstås för den som inte är insatt (jag menar, det är svårt att veta hur ingredienser fungerar om man aldrig läst om dom eller provat att baka med dom), men för mig har det blivit något som är rätt självklart. Det kan ju tyckas vara rätt avancerade grejer, men egentligen är det väl några få saker man bör veta, och resten är att testa sig fram!
 
 
Veckan som gått - V. 44 - Baka Sockerfritt
 
 
 
Söndagen bestod av en så mysig halloweenfika med min systers familj på eftermiddagn, och på kvällen middag med Arturs pappa! På halloweenfikat bjöds det på en läskig spöktårta! Väldigt tjusig måste jag säga.
 
 
Veckan som gått - V. 44 - Baka Sockerfritt