Vegansk banan- och jordnötsglass med chokladswirl (pinnglass)
Jag fortsätter att experimentera med min nya pinnglassform (spana gärna in min jordgubbsglass som jag visade här om dagen) och har gjort en mejerifri Läs mer

Jag fortsätter att experimentera med min nya pinnglassform (spana gärna in min jordgubbsglass som jag visade här om dagen) och har gjort en mejerifri banan- och jordnötsglass med chokladswirl! Beroende på vilken sötning som används är glassen vegansk (använd då helt enkelt inte honung). Glassens bas är banan och jordnötssmör, och jag har även ett par matskedar “havregurt” (som yoghurt av havre) i. Havregurt går att byta ut mot exempelvis kokosmjölk eller vanlig yoghurt om så önskas. Även jordnöttsmöret går att byta ut mot annat nöt/mandelsmör.

Banan- och jordnötsglass med chokladswirl (pinnglass) – 5 pinnglassar
2 bananer
3/4 dl jordnötssmör
2 msk havregurt eller liknande
Chokladswirl:
1 ½ – 2 msk sötning (sötningsströ/honung)
1 ½ msk kakao
Mixa samman banan, havregurt och jordnötssmör. Ta undan 2 dl av och tillsätt i denna del sötning och kakao och blanda. Om önskas tillsätts grovhackad choklad i en eller båda delarna. Varva de två delarna i en pinnglassform. Frys.
Tips: Dekorera gärna med smält choklad och nötter.



