Hoppa till innehåll

Vegansk banankaka (glutenfri, utan tillsatt socker)

Många efterfrågar veganska recept på bakverk, vilket jag tycker är toppen! Jag försöker att baka en hel del veganska recept av olika slag, och vill därför påminna om att jag har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Många efterfrågar veganska recept på bakverk, vilket jag tycker är toppen! Jag försöker att baka en hel del veganska recept av olika slag, och vill därför påminna om att jag har ett veganskt tema under “tema”-fliken.
 

Ett av alla mina veganska recept är denna kladdig banankaka. Den smakar lite av kanel och blir extra lyxig om det tillsätts chokladbitar i (dubbelkolla att chokladen är vegansk). Istället för ägg som annars gör att mjuka bakverk binds ihop, har jag använt kikärtsspad. Kan låta märkligt, men faktum är att det är ett substitut för ägg som har blivit rätt välkänt under de senaste åren (banankakan smakar inte kikärtor). Det går säkerligen att byta ut kikärtsspadet mot 1 ägg (jag har dock inte testat), men konsistensen tror jag inte blir lika kladdig.

  

 

 

Vegansk banankaka (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt

 

 

 

Vegansk banankaka

60 gram banan
1 dl mandelmjöl
½ dl kikärtsspad
1 ½ msk havremjöl
1 msk sötströ
1 msk kokosolja
½ tsk bakpulver
ca 2 krm kanel
1 krm vaniljpulver
ev. lite grovhackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa kikärtsspad pösigt med elvisp i någon minut. Smält kokosoljan, och mosa banan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i det uppvispade kikärtsspadet tillsammans med olja och banan. Tillsätt gärna lite grovhackad choklad. Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 

Vegansk banankaka (glutenfri, utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt