Hoppa till innehåll

Vegansk blåbärsglass (utan glassmaskin)

Glass har blivit en av mina favoritsötsaker. Jag äter det flera gånger i veckan året runt! Jag tycker det är så gott till en serie/film på kvällen. En glass som jag skapade förra sommaren.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glass har blivit en av mina favoritsötsaker. Jag äter det flera gånger i veckan året runt! Jag tycker det är så gott till en serie/film på kvällen. En glass som jag skapade förra sommaren är denna veganska blåbärsglass med sin härligt blåa färg. Den har en bas av nötter och är sötad med färska dadlar. Jag har även i kokosgrädde för att få konsistensen mer krämig.

Själv använde jag frysta blåbär i detta recept, men det går så klart också bra med färska (använd inte amerikanska/odlade, ni vet sådana där stora som är vita i mitten, för de ger inte samma smak och färg). Denna glass är riktigt fräsch och blir toppen till efterrätt eller mellanmål!

För fler glassrecept, kika in min kategori “Glass“!

Vegansk blåbärsglass (utan glassmaskin) - Baka Sockerfritt

Vegansk blåbärsglass (utan glassmaskin) – 3 kulor

100 gram cashewnötter, naturella
50 gram blåbär (jag kör frysta)
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl kokosgrädde
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk honung/fibersirap gold (eller annan sötning)


Blötlägg nötterna i minst fyra timmar (över natten går bra). Häll bort vattnet från nötterna och mixa samman med resterande ingredienser till en slät konsistens. Låt stelna i frysen ett par timmar eller mer. Låt glassen gärna tina en stund om den är helt genomfryst.

Vegansk blåbärsglass (utan glassmaskin) - Baka Sockerfritt