Hoppa till innehåll

Vegansk blondie

      Som bekant älskar jag brownie – men den ljusa varianten, det vill säga blondies, är minst sagt även den en riktig höjdare! Något som helt klart måste testat för.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vegansk blondie - Baka Sockerfritt
 
 
 

Som bekant älskar jag brownie – men den ljusa varianten, det vill säga blondies, är minst sagt även den en riktig höjdare! Något som helt klart måste testat för alla som ännu inte gjort det! Dessutom är just detta recept även veganskt, vilket är extra bra om ni frågar mig. Receptet innehåller jordnötssmör (går bra att byta ut mot exempelvis mandelsmör) som gör brownien kletig och en bra sammanhängande konsistens. Pricken över i:et blir de hackade chokladbitarna (välj en vegansk variant) som ger en härlig crunch, men detta går givetvis fint att utesluta.    
 
 

Vegansk blondie - Baka Sockerfritt

 

Veganska Blondies – 6 bitar

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Ps. Arrowrotpulver är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelningen i mataffärer! 

 

 

Vegansk blondie - Baka Sockerfritt