Vegansk blondie
Som bekant älskar jag brownie – men den ljusa varianten, det vill säga blondies, är minst sagt även den en riktig höjdare! Något som helt klart måste testat för.. Läs mer



Veganska Blondies – 6 bitar
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad
Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Ps. Arrowrotpulver är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelningen i mataffärer!
