Hoppa till innehåll
Open navigation

Vegansk Brownie

Brownie bakad med kikärtsspad istället för ägg. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen! .. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Brownie bakad med kikärtsspad istället för ägg. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen!   
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF, Veganskt
Portioner: 3 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

  • 50 gram mörk choklad
  • gärna stevia
  • 20 gram kokosolja
  • neutral
  • 1 dl kikärtsspad
  • 2 msk sötströ/sukrin gold
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 ½ msk kokosmjöl
  • ca 1 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. lite hasselnötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med oljan försiktigt (exempelvis i mikron).
  • Blanda samman alla ingredienser (använd så mycket kakao och sötning som du önskar). Om du vill tillsätts lite hasselnötter i smeten
  • Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!