Vegansk chokladmousse
Ni har väl inte missar min veganska chokladmousse? Ofta brukar jag göra mina chokladmoussar med Läs mer

Ni har väl inte missar min veganska chokladmousse? Ofta brukar jag göra mina chokladmoussar med avokado för att få till den härligt krämiga konsistensen – men inte denna gång. Istället har detta recept en bas av cashewnötter. Resultatet är riktig gott och chokladmoussen smakar rikligt av choklad. Konsistensen är tjock och krämig. Jag har sötat med sötningsströ (välj typ sötströ, eller sukrin), vilket går att byta ut mot annat valfri sötning efter smak.
Jag toppade min chokladmousse med fräscha bär! Låter inte denna skapelse som en bra lördagsdessert??
Vegansk chokladmousse (utan avokado) – 2 portioner
2 dl cashewnötter, naturella
½ – 3/4 dl havre/sojamjölk/grädde (eller dylikt mejerifritt alternativ)
3 msk kakao
2 ½ msk sötningsströ
2 krm vaniljpulver
Blötlägg nötterna under ett par timmar (eller längre). Häll därefter av vattnet. Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer till en slät och len konsistens. Använd vätskan tills du får önskvärd konsistens.